Van Bad Laer naar Paderborn
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
23 Juli 2023 | Duitsland, Paderborn
Vandaag 85 kilometer en Bielefeld bestaat!
En opnieuw was het vanochtend droog. We zetten koers naar Bad Rothenfelde waar we in Kurpark de enorme Gradierwerken passeerden. Het zoute ‘geneeskrachtige’ water druppelt daar langs een wand van takken naar beneden, waarbij er water verdampt en het zoutgehalte daardoor wordt verhoogd. Een mooie oude techniek en een indrukwekkende installatie.
In het Teutoburgerwoud drinken we koffie in restaurant Friedrichshöhe, fraai gelegen op een heuveltop en een geliefde plek voor de typisch Duitse zondagsbrunch.
Niet veel verder zou de plaats Bielefeld moeten liggen. Als die tenminste bestaat… Door een uit de hand gelopen studentengrap is er jarenlang door veel Duitsers geloofd dat Bielefeld niet zou bestaan. Sterker nog: de stad Bielefeld was niets anders dan een complot. Een en ander liep nogal uit de hand en de stad Bielefeld loofde een miljoen euro uit voor diegene die daadwerkelijk kon bewijzen dat Bielefeld niet bestond. Dat lukte uiteraard niet; het complot lijkt vandaag de dag definitief ontmanteld. Voor de zekerheid hebben we toch nog even een foto genomen.
De wind trekt ondertussen behoorlijk aan en vlak voor Paderborn ligt er een boom over de weg. Wij kunnen door het weiland om de wegversperring heen en ruimen de bomen even op. In Paderborn aangekomen lezen we in het Dagblad dat Sjon met een jonge vrouw de achtervolging op ons heeft ingezet. We wensen hen veel succes!
23 Juli 2023 - 20:38
Martha Hofstra:
Alle 3 verhalen gelezen met veel plezier. Hopelijk regent het morgen niet .
23 Juli 2023 - 21:32
Baukje:
Ha Henk, wat schrijf je beeldend, het is bijna of ik het avontuur mee beleef.
Hals- und Beinbruch!
Marijke:
Bielefeld bestaat niet
24 Juli 2023 - 15:34
Tineke:
Veel informatie gezocht en gelezen over alles wat jullie voorbij komen. Wat leuk om het nu in werkelijkheid te aanschouwen en dat je het met ons deelt.