Assisi - Reisverslag uit Assisi, Italië van Henk Franeker - WaarBenJij.nu Assisi - Reisverslag uit Assisi, Italië van Henk Franeker - WaarBenJij.nu

Assisi

Blijf op de hoogte en volg Henk

24 Augustus 2019 | Italië, Assisi

Sommige wielrenners worden in de derde week van een grote ronde minder als het gaat om de conditie. Anderen, zoals Steven Kruijswijk, worden juist sterker. Reisgenoot S. hoort niet bij die laatste categorie. Bij de klimmetjes blijft hij regelmatig wat achter. Ik wacht dan even. Geen punt. Mijn voorraad Sudoku-boekjes neemt wel in rap tempo af.

Het was vandaag de derde dag op rij dat we vertrokken in de regen. Maar gelukkig konden de jasjes ook nu na een half uurtje weer uit. Aangenaam fietsweer eigenlijk wel. We volgden vanaf Città di Castello het dal van de Tiber, hier nog een smal riviertje dat we een paar keer overstaken. De uitzichten zijn soms adembenemend; heuvels met kerken, burchten en fraaie dorpjes wisselen elkaar af. Halverwege in het dorpje Casa del Diavola drinken we koffie in Bar Devil. Met zoveel duivels gedoe wordt ook wel weer tijd voor vromere zaken, gelukkig heeft Assisi die in ruime mate te bieden. Maar eerst moeten we er nog komen. De klim naar boven wordt steiler en steiler. De Mio van reisgenoot S. staat, blijkt nu, niet alleen afgesteld op autowegen, maar ook op trappen. De weg naar boven wordt smal en zo steil dat we moeten duwen. Niet veel later moeten we de zwaarbeladen fietsen bij trappen opdragen. Er is geen meter recht hier. Maar om de hoek is hotel Pax. Onder de douche hoor ik buiten de eerste donderslagen. Op tijd binnen!

• 24 Augustus 2019 - 20:37

George:

Ik voel een duidelijke Steigerung in de berichten van de laatste dagen. Assisi, nog slechts een dagmars vanaf de Eeuwige Stad. Daar blijven jullie vast ook een dagje voor rust, recuperatie en verstilling. Het weer doet ook zijn best, donderslagen en bliksem, dat onderstreept de heroïsche prestaties die hier geleverd worden. Zet hem op, mannen, het Einde, neen het Doel naakt.

• 24 Augustus 2019 - 21:16

Siewert:

Als eerbetoon aan jullie hebben we vandaag onze nieuwe kippen (aangeschaft vanwege onrechtmatig ingrijpen van de buizerd) de namen Henk en reisgenoot S. gegeven!

• 24 Augustus 2019 - 22:02

Anton:

Ach, de boven- en de benedenkerk, en de fresco’s van Giotto. Blijf maar lekker een dag of wat in Assisi. Het Doel mag dan wel naken (raar woord), maar met Kaváfis hoop je dat de weg lang mag zijn. Haast je niet. ‘Ithaka gaf je de mooie reis. Was het er niet, dan was je nooit vertrokken.’

• 24 Augustus 2019 - 22:01

Sita:

Ha Henk, de afgelopen week was ik weer druk aan het werk en tussendoor aan het inpakken Inmiddels zit ik heerlijk in Bad Oldesloe met mijn roeimaatjes. Morgen roeien we ons eerste traject naar Lübeck. Het is geen Assisi natuurlijk! Maar vanmiddag brachten we daar alvast een auto. Een prachtige stad! Wij zien uit naar morgen. Ook hier is het warm trouwens. Fijne dagen, Henk en S!

• 25 Augustus 2019 - 16:56

Luuk:

Neemt de reisgenoot zijn medicijnen wel? Die pilletjes bedoel ik, die jij zo subtiel ‘Sudoku-boekjes’ noemt?