Città di Castello
Blijf op de hoogte en volg Henk
23 Augustus 2019 | Italië, Città di Castello
Reisgenoot S. heeft een goede opvoeding gehad. Hij kent althans de liederen van Johannes de Heer. Het ‘Scheepje onder Jezus hoede’ en andere hits komen regelmatig voorbij. Veel Italiaanse stadjes hebben nog de oude stadsmuren en poorten. Dagelijks klinkt dan ook ‘Ik zie een poort wijd open staan’. Zo ook in Città di Castello, waar ons hotel tegen de muur aan staat en naast de wijd openstaande poort ligt.
De overnachting gisteren in Hotel Magda was geweldig; een meer dan hartelijke ontvangst waarbij er meteen bier op de kamer werd gebracht, een fietsenhok met pomp en water, een prachtig overdekt balkon met heerlijk uitzicht en - last but not least - een lekker eigen restaurant waar we smakelijk gegeten hebben, uiteraard onder felle TL-lampen, want zo hoort dat. Na een lekkere pasta kregen we worst met bonen. Verrukkelijk! De nacht was wat minder, we werden allebei wakker van de warmte waarna we de loeiende airco maar weer aangezet hebben. Er volgde een onrustige slaap waarin ik droomde van mijn werk. Morgen de HBO- fietstocht en maandag en dinsdag de heidagen, het voelt vreemd daar niet bij te zijn.
Vanochtend regende het, we hebben even gewacht en toen het droger leek, gingen we op pad. De Apennijnen stonden op het programma; het klimmen begon vrijwel meteen. De pas ging over 1000 meter en dat was goed te voelen. De benen waren goed, maar van dat klimmen ging ik verschrikkelijk zweten. Alles was nat. Daarom het jasje maar even aan in de afdaling, die maar liefst zeventien kilometers duurde. Het stadje is charmant en gezellig er is een of ander feest en kinderen verkopen hun speelgoed op straat. In de winkel van de groenteboer zien we een fresco. Morgen op weg naar Assisi.
24 Augustus 2019 - 00:14
Luuk:
Je boft Henk, met zo’n zingende reisgenoot.
En wat heerlijk om niet naar die akelige heidagen te hoeven om over meerjarenbudgetten en integrale plannen te praten, of in een peloton zwetende HBO-collega’s te fietsen! Jij krijgt weer bier morgenavond, en Italiaans wijn, je ziet zoveel fresco’s dat het je duizelt en als het meezit zingt S dan weer een prachtig lied voor je.
Bevoorrecht, dat ben je. Maar je verdient het, en S ook. Zing je ook wel eens een lied voor hem? Ik denk - nee weet - dat je hem daar een heel groot plezier mee doet!