Trento
Blijf op de hoogte en volg Henk
16 Augustus 2019 | Italië, Trente
Reisgenoot S. had vannacht een hele goede nacht. We sliepen in een mooi hotel in Merano, met een terras, een zwembad en uitzicht op een onbezorgde rustdag na bijna twee weken fietsen. Maar wat de nacht voor reisgenoot S. zo heerlijk en bijzonder maakte, was dat wij de fietsen mee mochten nemen op de kamer. Een balzaal met vier bedden. Het ging niet makkelijk; de fietsen moesten rechtopstaand in de lift maar toen ze eenmaal stonden, was het een fijn gezicht. Reisgenoot S. werd vanochtend glimlachend wakker naast zijn geliefde stalen Koga en sprak “ Zo’n frame is misschien wat hoekig, maar dat ben ik zelf ook.” Daarna verzorgde hij zijn Koga met fijne kettingwax en zachte doekjes. Reisgenoot S. heeft veel liefde in zich!
Onopgelost is nog het raadsel van de bijna driehonderd hoogtemeters die S. gisteren niet maakte en ik wel. Ik fiets voorop omdat er complexe digitale apparatuur bediend moet worden. Maar ik kijk te weinig achterom. Een goede vriend suggereerde gisteren dat de reisgenoot stiekem met een vrachtwagen is meegereisd of een kabelbaan heeft genomen. Ik weet het niet, maar vanaf vandaag kijk ik wel vaker achterom of reisgenoot S. nog wel in mijn wiel zit...
De rustdag ging niet door omdat de kamer toch door anderen was geboekt. Dus op naar Trento waar we voor twee dagen een prachtig hotel aan het Piazza Duomo hebben gevonden. De tocht was snel en redelijk makkelijk, over geweldig mooi asfalt. Daar kunnen de Duitsers nog een puntje aan zuigen. Trento is prachtig, ik kende de plaats alleen van het bekende Concilie waar de aflaten werden afgeschaft. We hebben er veel zin in om hier morgen te wandelen, te lezen en kerken te bekijken.
16 Augustus 2019 - 18:35
Anton:
En al die heerlijke heerlijk blauwe luchten! Buon viaggio! -
16 Augustus 2019 - 19:55
Luuk:
Strava kan het raadsel oplossen Henk. Want Strava liegt niet - dat weet iedereen - maar vertelt ook - en dat wordt nog wel eens vergeten - gewoon de waarheid. Puzzeltje voor de rustdag?
Sterkte ook met S, in de kerken! -
17 Augustus 2019 - 08:41
Douwe Zeldenrust:
Straf gefietst tot nu toe Henk. En in goed gezelschap met de oud wethouder cultuur van de gemeente Achtkarspelen. Zo te lezen ben je topvorm met al je talent, atletisch lichaam en doorzettingsvermogen. Mooi om te lezen. Kijk uit voor de jour sans.
Wellicht kun je de verhalen en avonturen nog wat meer voorzien van wat er allemaal door je heen gaat en waar je aan moet denken tijdens deze barre tocht.
Veel plezier onderweg.
De honden blaffen en de karavaan trekt voort