In de stromende regen naar Raisting
Blijf op de hoogte en volg Henk
12 Augustus 2019 | Duitsland, Raisting
Gister hadden we bijna een hotel geboekt in Polling. Alles leek te kloppen, de naam van het hotel kwam voor in het routeboekje van Hans Reitsma, de afstand was goed - zo’n honderd kilometer - en de prijs acceptabel. Toch was er iets vreemds, een dorpje dat in de beurt moest liggen, was niet te vinden. Nader onderzoek wees uit dat het om een heel andere stadje ging, dat ook Polling heette, maar hier tweehonderd kilometer vandaan in oostelijke richting lag. En zo kwamen we op Zur Post in Raisting. Twintig kilometer dichterbij. En dat was maar goed ook. Toen we vanochtend de Tiefgarage van ons voortreffelijke hotel in Aystetten verlieten, regende het pijpenstelen. En dat bleef het de hele dag doen. We weken af van de route om de binnenstad van Augsburg te zien en dronken daar koffie, de regen belette jammer genoeg verdere toeristische activiteiten. De route door Augsburg betekende gelukkig ook dat we een onverhard stuk van tien kilometer van de Reitsma-route konden vermijden. Dat is heel fijn als het regent; de grindpaden worden dan een echte modderpoel.
Het was nog een hele klus om de oude Samsung droog te houden en tegelijkertijd de route af te lezen onder het boterhamzakje van de Jumbo. Reisgenoot S. sprong zo nu en dan bij met de Mio, die ons echter een paar keer op een autoweg voerde. Gelukkig kon de Samsung zich herpakken en fietsten we langs de Ammersee naar Raisting. In de regen lijkt de Ammersee verdacht veel op het Leekstermeer. Onderweg kwamen we door het plaatsje Fürstenfeldbruck waar Anneke en ik in 1999 de zonsverduistering hebben gezien op een mooie kleine camping aan het riviertje de Amper
Reisgenoot S. is niet snel jaloers. Maar op mijn stuurtasje is hij maar wat jaloers. In spijkerharde onderhandelingen met zijn rijwielhandelaar had hij er destijds bij de aankoop van zijn rijwiel een gratis stuurtasje uitgesleept. Het tasje is helaas wat scheefgezakt en de kaart is daardoor buiten het blikveld van reisgenoot S. geraakt. Erger is dat de kaart ook nat wordt. Het boekje van Reitsma is helaas niet watervast. Mijn tasje daartegen bleek uitstekend bestand tegen de enorme hoeveelheden water die over ons werden uitgestort. In het hotel vormde zich bij de receptie rond onze voeten een grote plas water.
12 Augustus 2019 - 13:04
George:
Mooie arty foto’s. Zo zie je maar weer dat de kunstenaar opbloeit bij een beetje tegenslag.
Overigens: je vlaggetje bij Nu in hier links boven staat al dagen verkeerd. Kun je dat niet veranderen? -
12 Augustus 2019 - 14:08
Anton:
Polling is prachtig. Wij waren er vorig jaar, zij het niet op de fiets... Jullie zijn in Thomas Mann-land. In Polling woonde Júlia Mann-Da Silva Bruhns, Thomas’ moeder, en de grote schrijver gebruikte het stadje als decor voor ‘Doctor Faustus’. Er is een klein maar interessant Mann-museum, en ook een Faustus-wandeling, met markeringen enzo. Jammer dat jullie navigatie je naar een ander Polling verwees... Maar eerst lekker opdrogen! En dan morgen gezond de volgende Zauberberg op. -
12 Augustus 2019 - 14:15
Luuk:
Wat een ontberingen Henk! Toch zit dit de dagen die later onvergetelijk blijken. Augsburg in the rain...& Is dat een troost? En het had veel erger gekund: een lekke band bijvoorbeeld, in open terrein in een hoosbui. Of een hapgrage, naar natte hond stinkende hond, met grote gele tanden.
Laat het bier, of de wijn, of de wijn na het bier goed smaken!
En wat zullen jullie lekker slapen vannacht! -
12 Augustus 2019 - 17:54
Sita:
Zo zie je maar weer, goedkoop is duurkoop. Dat was een wijze les. De oude Samsung maakt prachtige foto's. Hopelijk morgen beter weer! Dat zal toch wel, op 13 augustus?! -
13 Augustus 2019 - 16:10
Annelies:
Wat kun jij ontzettend leuk schrijven! Mooi om je zo te volgen. Succes en vooral veel fietsplezier samen met Reisgenoot S.!