Onderweg naar Aystetten - Reisverslag uit Aystetten, Duitsland van Henk Franeker - WaarBenJij.nu Onderweg naar Aystetten - Reisverslag uit Aystetten, Duitsland van Henk Franeker - WaarBenJij.nu

Onderweg naar Aystetten

Blijf op de hoogte en volg Henk

11 Augustus 2019 | Duitsland, Aystetten

Merkwaardige zaken komen we tegen. In Ellwangen kwamen we bij een dicht hotel. Je moet een telefoonnummer bellen en een mevrouw met een Russisch accent geeft vervolgens de code van een kluis. Daarin ligt de sleutel van je kamer. Waar onze fietsen kunnen staan? Oh, zet die maar in de sauna in de kelder, de fietsen gewoon met de lift naar beneden brengen. Ze passen overigens maar net in de lift...

Vandaag opnieuw een wegomleiding meegemaakt. Vanwege een groot feest in het dorp met paarden, tractoren en mensen in klederdracht. Nu kregen we aanwijzingen over hoe verder de weg te vinden. In eerdere situaties zagen we gewoon een hek. Zoek het zelf maar uit. Dat lukt eigenlijk altijd heel goed door de verschillende digitale kaarten die we hanteren en natuurlijk het gewone kaartje van Hans Reitsma.

Memorabele momenten vandaag: klooster Neresheim, schitterend gelegen met een prachtige gevel en toren. Helaas nog niet geopend, dus de plafondschilderingen gaan onze neus voorbij. Na een paar venijnige klimmetjes moeten we het punt ongemerkt gepasseerd zijn; de Europese waterscheiding. Vanaf nu stroomt de regen die valt uiteindelijk naar de Zwarte Zee en niet naar de Noordzee. En niet veel later steken we de Donau over. Dat voelt alsof we al veel hebben gereisd. En dat is ook zo, bij het uitzetten van Strava zie ik dat we sinds ons vertrek meer dan 1000 kilometer hebben gefietst.

Nog steeds zonder ongelukken, hoewel... na de oversteek van de Donau voel ik ineens een dreun tegen mijn fiets. Ik kijk om en zie reisgenoot S. in het weiland hobbelen. Reisgenoot S. eet graag eerst het bordje van een ander leeg. Dat deed hij nu met zoveel overgave dat hij tegen mijn achterwiel aankwam. Het liep gelukkig goed af. Hopelijk zal dit hem leren!

Vandaag voor het eerst last van de warmte gehad. In de volle zon fietsen en ook nog bergop is een zweterig karweitje. Wat natuurlijk helemaal niet hielp was de diepverdrietige nederlaag van de FC. Daar zal Hajema wel weer op de tribune hebben gezeten...

• 11 Augustus 2019 - 15:50

George:

Een reactie vanuit een nieuwe computer configuratie. Daar merkt een ander natuurlijk helemaal niks van, maar ik ben opgelucht dat het allemaal werkt. Vandaag de hele dag bezig geweest met het migreren van mijn oude handel naar een nieuwe supersnelle 4 quad double brested e tutti quanti configuratie. Opgelucht dat het werkt - en ondertussen een heleboel oude meuk van vroeger achtergelaten. Hoe minder bagage, hoe sneller je opschiet, nietwaar jongens? E per domani: avanti, avanti!

• 11 Augustus 2019 - 17:43

Mirjam:

Lieve Henk, wat fijn om te lezen dat je het zo lekker hebt! En wat ben ik blij dat je fietst naar Rome. Want ik zit nu in het prachtige Antwerpen met jouw lieve Anneke. We hebben het heerlijk; eten, drinken en wandelen. Middelheim was prachtig en de dag erna het fotomuseum en het museum voor moderne kunst. De dagtocht (met de auto weliswaar) naar Watou met daar een van mijn favoriete kunstenaars was een groot cadeau. Na de overheerlijke garnalenkroketten hebben we Klibansky in een kerk zien poseren. Vandaag hebben we een antiekmarkt bezocht en gewinkeld (maar uiteraard niets gekocht) behalve onmisbare messenleggers en een wijnfleshouder voor als jullie weer komen eten. Kortom, ik geniet enorm met jouw Anneke van Antwerpen en van ons samenzijn. Alhoewel ze jou wel mist, dat kan ik niet wegnemen. Lieve Henk, fiets lekker, geniet van alles, maak mooie avonturen mee en kom uiteindelijk veilig weer thuis. Want jouw Anneke mist je en ik daardoor ook. Succes met de vele kilometers en veel fietsgeluk, liefs Mirjam

• 11 Augustus 2019 - 19:31

Luuk:

Jullie zijn nu echt Ver Weg, Henk! Al bijna halverwege Rome zelfs, en dat allemaal op eigen kracht. Dat moet een machtig gevoel geven. Goed trouwens dat je S even hebt laten schrikken. Zo’n wieltjesplakker moet voelen dat volgen riskanter is dan voorop gaan. Veel
    succes en plezier maandag!

PS Puik eerste kwartier van de FC, zaterdag! Dat wekt verwachtingen voor de rest van het seizoen.